Trafic de droguri în școlile din Argeș! Rețeaua din care făcea parte criminalul de pe Aleea Căminelor – destructurată!

0

Mai mulți traficanți de droguri, printre care și minori, din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș și Câmpulung au fost reținuți de polițiștii BCCO și DIICOT într-un dosar în care sunt acuzați că au vândut stupefiante de mare risc în mai multe școli din județ. Din primele informații, se pare că judiciariștii au intrat pe fir după crima care a șocat o țară întreagă în care un tânăr de 16 ani și-a înjunghiat tatăl cu numeroase lovituri de cuțit, l-a acoperit cu un covor și l-a lăsat aproape 24 de ore să agonizeze până și-a dat ultima suflare.

Drogurile erau vândute cu sume cuprinse între 100 și 150 lei

Drogurile de mare risc, dar și așa numitele „legale” erau cumpărate de către membrii grupării de pe internet cu cryptomonede, iar ulterior erau vândute către elevii din liceele din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș și Mioveni cu sume cuprinse între 100 și 150 lei. Pentru probarea activității infracționale, procurorii și oamenii legii au descins în cursul zilei de ieri în 19 locuințe ale celor 14 traficanți.

CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE ȘOCANTĂ! UN ANGAJAT GĂSIT MORT DE COLEGI ÎN SEDIUL INSTITUȚIEI!

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 19 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc și substanțe psihoactive în rândul tinerilor.

La data 6 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 19 percheziţii domiciliare, în Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș și Mioveni, la locuinţele a 14 persoane, bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc, precum și de trafic de substanțe cu efect psihoactiv (NPS).

Din cercetări s-a stabilit faptul că, din anul 2022, bănuiții, cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani, ar fi comercializat droguri către elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora. Bănuiții ar fi achiziționat din afara țării diverse tipuri de droguri, pe care le-ar fi achitat în cryptomonede și pe care le-ar fi comercializat, ulterior, și în preajma unităților de învățământ, cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei pe gram” potrivit DIICOT.

Bani, droguri și arme – descoperite în locuințele traficanților

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, pe lângă acte doveditoare și echipamente electronice, sute de grame de fragmente vegetale, cocaină, amfetamină, arme albe și cu aer comprimat, dar și sume importante de bani.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale și substanțe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, peste 45.000 de lei, aproape 1.500 de euro și 50 de lire sterline, un autoturism, precum și ustensile folosite la porționarea de droguri, telefoane, arme albe și cu aer comprimat, dar și alte bunuri cu valoare probatorie. Pe parcursul documentării activității infracționale, anterior efectuării activităților de percheziție, polițiștii au indisponibilizat și aproximativ un kilogram de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Elevi luați de pe bancile școlilor și duși la audieri

Pe lângă cei 14 traficanți, 25 de elevi ai școlilor din cele patru orașe au fost duși în cursul zilei de ieri la audieri. Școlarii au fost nevoiți să detalieaze cum decurgeau tranzațiile între suspecți și aceștia. De asemenea, traficanții au fost reținuți inițial pentru 24 ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

„25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri, iar, la data de 6 aprilie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a 13 persoane bănuite. Astăzi, 7 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a opt bănuiți, pentru 30 de zile. Față de ceilalți cinci bănuiți a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acţiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș” se mai arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata