Unul la închisoare, celălalt în libertate! Sențință finală pentru doi polițiști șpăgari din Argeș!

0

Condamnat în primă instanță la patru ani și patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, un fost polițist argeșean a scăpat de condamnare și va rămâne în libertate, potrivit unei decizii luate recent de judecătorii Curții de Apel Pitești. În schimb, fostul său coleg, nu a avut același noroc și își va ispăși pedeapsa de patru ani de detenție.

Bălăşescu George Gabriel și Loţan Silviu Marian, foști polițiști în cadrul Secției Rurale Bradu, au fost acuzați că au primit 200 lei și 100 de euro de la un șofer pe care l-au oprit la un control de rutină și l-au prins că avea numărul provizoriu de înmatriculare expirat. Mai exact, cei doi agenți, „au închis ochii” contra sumelor de bani, dar l-au și pus pe bărbat să mute mașină în altă parte.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! ȘI-A SECHESTRAT SOȚIA ȘI CEI DOI COPII! FĂRĂ ȘCOALĂ, MEDICAMENTE, DOAR CU BIBLIA!

Cei doi au fost trimişi în judecată în luna mai a anului 2020, după ce ofiţerii Anticorupţie au constatat că au pretins mită pentru a trece cu vederea infracţiunea comisă de un şofer. „În fapt, la data de 18.09.2016, cei doi inculpați, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, cu atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi aviz de poliţie rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu autoturismul de serviciu, au identificat un bărbat conducând pe drumurile publice – pe raza comunei Bradu, jud. Argeș, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare fără valabilitate.

Pentru a nu-i întocmi dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, au pretins şi primit suma de 100 de euro şi 200 lei. Totodată, în aceleaşi împrejurări, unul dintre inculpați a solicitat denunţătorului să mute autoturismul în locul de unde l-a condus iniţial, lucru pe care acesta l-a şi făcut ca urmare a instigării organului de poliție”, se preciza în comunicatul de presă remis de DGA Argeș, când au fost încheiate cercetările.

Judecătorii de la Tribunalul Argeș i-au vrut după gratii

În luna martie 2022, judecătorii de la Tribunalul Argeș au decis să îi trimită pe cei doi polițiști în spatele gratiilor pentru luare de mită. Bălășescu a primit patru ani și patru luni de închisoare, iar Loțan, paotru ani de detenție. Ambii foști oameni ai legii au contestat decizia, iar în cursul zilei de ieri magistrații Curții de Apel au decis ca Gabriel Bălășescu să rămână în libertate, iar Silviu Loțan să își ispășească pedeapsa.

Potrivit minutei publicate pe portalul instituției, fostul om al legii a scăpat de condamnare după ce faptele s-au prescris. În schimb, deși fapta s-a petrecut în același timp, Loțan nu a beneficiat de prescriere și va merge în spate gratiilor pentru următorii patru ani.

„Admite apelul declarat de inculpatul B. G. G., împotriva sentinţei penale nr. 147 din data de 24 Martie 2022, pronunţată de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 2686/109/2020. Desfiinţează în parte sentinţa şi, rejudecând, dispune următoarele: Înlătură condamnarea inculpatului Bălăşescu George Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 47 din Cp rap. la art. 334 alin. 1 din Cp., cu toate consecinţele. În baza art. 396 alin. 6 Cpp rap. la art. 16 alin. lit. f din Cpp cu referire la art. 153 alin. 1 rap. la art. 154 alin. 1 lit. d din Cp dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Bălăşescu George Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 47 din Cp rap. la art. 334 alin. 1 din Cp. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Loţan Silviu Marian, împotriva sentinţei penale nr. 147 din data de 24 Martie 2022, pronunţată de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 2686/109/2020. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul  inculpat Loţan Silviu Marian la 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 7 martie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se arată în decizia magistraților.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata