Vrei să devii militar? Zeci de posturi scoase la concurs în Pitești!

0

Vrei să devii militar? Zeci de posturi scoase la concurs în Pitești! Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară!

CITEȘTE ȘI: UIMITOR! FC ARGEȘ NU A AVUT CA OBIECTIV SĂ RĂMÂNĂ ÎN LIGA I! CINE A DEZVĂLUIT?

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Argeș, activitatea de recrutare a tinerilor din județul Argeșbăieţi şi fete, pentru învăţământul universitar și postliceal militar.

Pentru anul de învăţământ 2023/2024, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor din judeţul Argeș (băieţi şi fete) cu o ofertă educaţională generoasă:

 1. Pentru învăţământul universitar militar:
 • Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 29 locuri;
 • Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă”- Brașov – 25 locuri;
 • Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” – Constanța – 13 locuri;
 • Academia Tehnică Militară – București – 44 de locuri;
 • Institutul Medico-Militar București/Târgu Mureș – 61 locuri/ 40 locuri;
 • Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” – București – 6 locuri.

Termenul limită de înscriere  este 31.05.2023.

Admiterea la programele de studii universitare de licență, pe locurile finanțate de la buget  constă în susținerea de către candidați a unei probe de concurs, reprezentată de un test de verificare a cunoștințelor la disciplinele Matematică (9 itemi), Informatică (9 itemi) și Limba Engleză(18 itemi).

Se pot înscrie candidaţi care sunt în clasa a XII-a şi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în anul 2023.

 1. Pentru învăţământul postliceal militar:

2.1. Maiştri militari:

 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I”- Pitești – 86 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu – 97 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia”- Boboc – 91 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ,,Amiral Ion Murgescu” – Constanța – 129 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ,,Gheorghe Lazăr” – Chitila – 41 locuri.

Termenul limită de înscriere  este 02.06.2023.

Se pot înscrie candidaţi care sunt în clasa a XII-a și absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în anul 2023.

2.2. Subofiţeri:

 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I” – Pitești – 614 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu – 178 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia”, Boboc – 95 locuri;
 • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ,,Gheorghe Lazăr” – Chitila – 126 locuri.

Termenul limită de înscriere  este 02.06.2023.

Se pot înscrie candidaţi care sunt în clasa a XII-a și absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în anul 2023.

În anul de învățământ 2023-2024, admiterea în învățământul postliceal militar se realizează pe baza mediei obținute la examenul național de bacalaureat, în funcție de opțiunile exprimate în cererea de înscriere și de rezultatele selecției.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi.  Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

         ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr, aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, adrenalină, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Argeș, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Argeș General ,,CONSTANTIN CHRISTESCU”, situat în Pitești, strada Craiovei, nr. 150, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 08.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0248/215284.

 Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro și  pe paginile de socializare  http://www.facebook.com/RecrutareMApN sau http://www.facebook.com/Centrul Militar  Județean Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata