Zeci de facultăți se reduc la doi ani! Care sunt meseriile pentru care se scurtează cursurile?

0

Zeci de facultăți se reduc la doi ani! Care sunt meseriile pentru care se scurtează cursurile? Noile legi ale educației aduc o noutate absolută care vizează și reintroducerea cursurilor de scurtă durată în sistemul universitar pentru tinerii care vor să obţină rapid o diplomă cu care să îi angajeze. Concret, ministrul Educației susține că vor reapărea meserii precum cea de subinginer ca soluţie pentru criza de specialişti de pe piaţa muncii.

CITEȘTE ȘI: CUNOSCUT AFACERIST PITEȘTEAN – SCĂPAT DE ÎNCHISOARE! DOSARUL S-A JUDECAT ȘAPTE ANI!

Ingineri, bibliotecari, economişti sau informaticieni sunt câteva dintre domeniile universitare care vor avea şi cursuri de scurta durată. 2 ani şi 60 de credite acumulate. Plus practică pentru toti studentii. Orice universitate poate organiza astfel de programe, în afară de Medicină, Drept şi Arhitectură.

„Reînfiinţăm ciclul scurt de admitere cu diplomă de Bacalaureat, companiile mari au solictat asta, în special IT, au nevoie nu de licență, dar au nevoie de un nivel intermediar de învățământ superior, este o tendința europeană și există facilități fiscale pentru operatorii economice pentru dual.”, a anunțat recent Ligia Deca, ministrul Educației.

„Este mai mult decât o postliceală, tânărul va învaţa şi concepe şi instrumente şi elemente de conținut importante care să facă diferența, să poată să intervină într-un echipament când trebuie. Are o flexibiliate mai mare și evident poate să câștige, să aibă un nivel salarial mult mai mare decât un absolvent de nivel postliceal.”, a anunțat și Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata